Ben jij een Buitenwijzer?

14-05-2024
IMG  111812090196
Maak jij graag écht contact met jonge kinderen en ben je niet vies van een modderpoel ? Kom dan de coaches ondersteunen op de dinsdagen op Buitenwijs

Wat kun je verwachten als vrijwillige ondersteuner?

 

Op Buitenwijs staan we in voor het welbevinden van alle kinderen. We zorgen dat ze gezien worden en op een positieve manier worden gestimuleerd om zich te ontwikkelen tot veerkrachtige wereldburgers. Wij werken daarom met kleine groepen van maximaal 18 kinderen per groep. Meerdere groepen vormen samen een Wereld. Binnen deze wereld wordt er gewerkt op allerlei manieren: met zijn allen tegelijk, bijvoorbeeld bij gym, met je eigen groep of juist met een klein groepje.

 

Op dit moment zijn er twee groepen in Wereld Water. De kinderen in deze groep zijn 4 t/m 7 jaar oud (respectievelijk groep 1, 2 en 3). Volgend schooljaar komt daar een groep 'Wereld Woud' bij. Dit zijn kinderen in de leeftijd van 7 t/m 9 jaar oud.

 

De ondersteuning kan worden gegeven door allerlei verschillende soorten mensen: stagiaires, onderwijsassistenten of kunstvakdocenten, maar ook geïnteresseerden zonder pedagogische en/of onderwijs achtergrond. Je hebt dus geen specifieke achtergrond of diploma's nodig.  Wel zullen we voor jou een VOG aanvraag klaarzetten (verklaring omtrent gedrag).

 

Wat wij van je verwachten...

 

  • ...dat je buiten bent op het schoolterrein, ziet wat er moet gebeuren qua onderhoud en pro-actief aan de slag gaat! (denk aan onkruid wieden, snoeien, water geven, moestuin aanplanten, gras maaien/knippen, vegen etc.)
  • ...dat je contact maakt met de kinderen wanneer ze naar buiten komen en naar je toe komen. Dat je samen met hen op ontdekkingstocht gaat, ze coacht om nieuwe dingen te proberen, spellen introduceert, vragen beantwoordt, de fysieke veiligheid bewaakt en de sociale veiligheid bevordert.
  • ...dat je ondersteunt bij buiten-onderwijsactiviteiten op een manier die de coaches van de groepen prettig vinden. Zij zijn verantwoordelijk voor deze activiteiten. Dit kan zowel praktisch als inhoudelijk zijn. Als je zelf ideeen hebt voor activiteiten, dan overleg je die eerst samen met de coaches.
  • ...dat je je committeert aan Buitenwijs voor een vast aantal maanden. Dit spreken we samen af. Je bent er elke week. Mocht je een keer niet kunnen, dan laat je dat van te voren weten. Je bent de hele schooldag aanwezig van 08:30 tot 15:00. Daarna blijf je even voor een korte dagevaluatie tot ong. 15:30 uur.
  • ...dat je de visie van Buitenwijs voorleeft. Als vrijwillige ondersteuning ben jij ook een 'Buitenwijzer'. Dat betekent dat jij je de visie van Buitenwijs eigen maakt en je ernaar gedraagt. Je straalt gedurende de dag een positieve energie uit en flexibiliteit!

 

Wat wij je bieden:

 

  • Een fijne en dynamische plek waar je jezelf mag zijn, waar je elke keer weer iets nieuws beleeft, waar je jouw talenten kunt inzetten en verder kunt ontwikkelen, je fantasie de vrije loop mag laten en waar je wordt gewaardeerd!
  • Mogelijkheid tot (vrijwillig) meedraaien / initieren van evenementen zoals een Buitenfeest, een informatie avond of een community event.

 

Zie jij jezelf al rondstruinen op Buitenwijs? Bel dan Jolien op 06-45599170