Vrijwillige ondersteuning gezocht op de dinsdagen op Buitenwijs

14-11-2023
Buitenwijs 20okt23 111829640403
Maak jij graag écht contact met jonge kinderen en ben je niet vies van een modderpoel ? Kom dan de coaches ondersteunen op de dinsdagen op Buitenwijs

Wat kun je verwachten als vrijwillige ondersteuner?

 

Op Buitenwijs staan we in voor het welbevinden van alle kinderen. We zorgen dat ze gezien worden en op een positieve manier worden gestimuleerd om zich te ontwikkelen tot veerkrachtige wereldburgers. Wij werken daarom met kleine groepen van maximaal 18 kinderen per groep. Meerdere groepen vormen samen een Wereld. Binnen deze wereld wordt er gewerkt op allerlei manieren; met zijn allen tegelijk, bijv. bij gym, met je eigen groep, of juist met een klein groepje. Op dit moment zijn er twee groepen in de Wereld Water. De kinderen in deze groep zijn 4 t/m 7 jaar oud (respectievelijk groep 1,2 en 3). 

 

Op elke dag van de week, behalve de dinsdag, is er nu vrijwillige ondersteuning. Dit ervaren wij als zeer waardevol. Deze ondersteuning worden gegeven door allerlei verschillende soorten mensen; Dit kunnen stagiaires zijn, onderwijsassistenten of kunstvakdocenten, maar ook geinteresseerden zonder pedagogische en/of onderwijs achtergrond. je hebt dus geen specifieke achtergrond of diploma's nodig.  Wel zullen we voor jou een VOG aanvraag klaarzetten (verklaring omtrent gedrag).

 

Wat wij van je verwachten;

 

  • Je committeerd je aan Buitenwijs voor een vast aantal maanden. dit spreken we samen af. Je bent er elke week. Mocht je een keer niet kunnen, dan laat je dat van te voren weten. 
  • Je bent de hele schooldag aanwezig van 08:30 tot 15:00. Daarna blijf je even voor een korte dagevaluatie tot ong. 15:30
  • Je leeft voor. Als vrijwillige ondersteuning ben jij ook een 'Buitenwijzer'. Dat betekent o.a. dat jij je de visie van Buitenwijs eigen maakt, en je hierna gaat gedragen. 
  • Je draagt mede zorg voor de (sociale) veiligheid van alle kinderen. In de praktijk zul je vaak extra aandacht en ondersteuning kunnen bieden aan individuele kinderen die dat op dat moment nodig hebben. Als je ziet dat een kind ronddwaalt, verdrietig is, vastloopt, niet meedoet met een activiteit, ga jij pedagogische ondersteuning bieden. De coaches kunnen je uitleggen hoe we dit aanpakken.
  • Je ondersteunt bij onderwijsactiviteiten op een manier die de coaches van de groepen prettig vinden. Zij zijn verantwoordelijk voor deze activiteiten. Dit kan zowel praktisch als inhoudelijk zijn. Als je zelf ideeen hebt voor activiteiten dan overleg je die eerst samen met de coaches.
  • Positieve energie en flexibiliteit gedurende de dag!

 

Wat wij je bieden:

 

  • Een fijne en dynamische plek waar je jezelf mag zijn, elke keer weer iets nieuws beleefd, je talenten kan inzetten, je fantasie de vrije loop mag laten en waar je wordt gewaardeerd!
  • Mogelijkheid tot (vrijwillig) meedraaien / initieren van evenementen zoals een Buitenfeest, een informatie avond of een community event.

 

Zie jij jezelf al rondstruinen op Buitenwijs? bel dan Jolien op 06-45599170