Buitenwijs

Alle kinderen uitzwaaien aan het einde van hun schoolloopbaan, bomvol zelfvertrouwen en zin in het leven. Met een rugzak vol aan eigenzinnigheid, vaardigheden en ervaringen; de ingrediƫnten om het eigen leven verder vorm te geven. Dat is de missie van Buitenwijs.

Op basisschool Buitenwijs mogen kinderen hun neus achterna! Nee, niet alleen je neus, maar alles wat je nieuwsgierigheid prikkelt. Volg dat wat je ziet, voelt, hoort en ruikt. We gaan buiten de gebaande paden om. Wil je graag met een groepje een planetarium bouwen? Dan gaan we op zoek naar de juiste materialen in ons recycle centrum. Tijdens het bouwen kom je meer te weten over astronomie, natuurkunde, schrijf je een handleiding, leer je afstanden omzetten in een schaalmodel en nog veel meer. Zo integreren we lesinhoud met basisvaardigheden als rekenen en taal.

 

Buitenwijs richt zich op hart, hoofd en handen. De blik is naar buiten gericht, we hebben oog voor elkaar en de wereld om ons heen. Samen leer je over welke bloemen en planten eetbaar zijn, voel je de zon op je gezicht en de wind in je rug als je buiten bent, om de planten te plukken die je daarna omtovert tot een heerlijk gerecht. We richten onze blik ook naar binnen. Wie ben je, wat wil je, hoe reageert je lijf en wat voel je. 

 


Kunst, muziek, dans en drama zijn net zo belangrijk als spelling en rekenen. Deze vakken worden daarom niet in de resterende tijd op de middag gegeven, maar zijn integraal onderdeel van ons onderwijs. En wat dacht je van dansend rekenen of rappend spellen?

 

Buitenwijs is een ecosysteem. Dat betekent dat iedereen elkaar nodig heeft en van elkaar leert. Coaches van kinderen, kinderen van elkaar, bestuurders van de coaches. Kinderen voelen, zien en ervaren hoe belangrijk het is dat we in harmonie met de natuur leven. Dit maakt ons onderwijs het onderwijs van de toekomst. Op Buitenwijs staat inclusiviteit centraal. Iedereen is welkom.

 

Leren doen we allemaal, elke dag en overal. Dat betekent dat je niet alleen leert als je op school bent, maar ook thuis of als je met je vriendjes speelt. Want elke ervaring is een leermoment. Dit houdt ook in dat kinderen die niet op school aanwezig kunnen zijn, deel mogen nemen aan ons onderwijs. Bijvoorbeeld door onderwijs op afstand.

 


lees meer

Buitenwijs in een notendop

Hoe zou een dag op Buitenwijs eruit kunnen zien? Deze vraag stellen wij vanuit alle mogelijke invalshoeken. Buitenwijs is niet enkel een fijne school voor kinderen, maar ook voor ouders, docenten en andere begeleiders.
Heb je vragen? Bel ons!
Doe mee