Wij gaan het zelf doen

Stichting Onderwijs Transformeert gaat Basischool Buitenwijs stichten én besturen.

 

Er komt heel wat kijken bij het oprichten van een nieuwe school. Onderwijs Transformeert gelooft in ander type onderwijs dat recht doet aan ieder kind. Daar komen we niet zomaar. We kunnen wachten op landelijke hervormingen...  maar we kunnen het ook zelf doen! Vrijheid van onderwijs is bij wet geregeld en daar kunnen we maar beter gebruik van maken. Wij willen een beweging van onderaf neerzetten. Laten zien dat het anders kan en dat het beter werkt is daarbij ons doel.

 


We beginnen concreet, met één basisschool, maar de ambitie van de stichting is groter. Een vraag die we  vaak krijgen is; maar hoe kan een kind dan nog integreren op de gemiddelde middelbare school? Niet! Maar de vraag is ook of je dat wenselijk is. Onze ambitie is om het schoolconcept en de onderwijsvisie door te trekken naar middelbaar onderwijs zodra de basisschool stevig staat.

 

Ook staan we er voor open om in de toekomst meerdere scholen te helpen met het stichten en eventueel onder de hoede van ons bestuur te nemen. Het bijdragen aan de beweging van ander onderwijs is de ultieme drijfveer van de stichting.


lees meer
'Be the change you wish to see in the world' - Mahatma Ghandhi

Statuaire doelen

Zit je vol vragen? Bel Jolien op 06-45599170,
Rianne op 06-28154261
Doe mee