Nog 8 maanden wachten en dan kan jij starten in Wereld Woud!

We zien Buitenwijs als een lerend ecosysteem. Net als in de natuur heeft iedereen elkaar nodig. We leren van en met elkaar. Zo hebben we onze school ook ingericht. Binnen elke Wereld mag ieder kind zich op zijn eigen tempo ontwikkelen.

 

In Wereld Woud zitten kinderen van ongeveer 7 tot en met 9 jaar. Ze hebben Water gehad om de basis te leggen. Woud staat voor de groei naar boven. Vanaf 7-8 jaar zijn veel kinderen meer naar buiten gericht. Ze gaan om zich een kijken. Ze gaan zich bijvoorbeeld vergelijken met anderen. En ze zijn al meer geworteld, ze staan steviger in wie ze zijn. Er ontstaan vastere structuren, zoals de vertakkingen van een boom. Er ontstaan vaste vriendschappen.

 

In Wereld Woud ontdekken kinderen waar hun passie ligt. Door de thema's en de ver-rijkende leeromgeving op Buitenwijs komen ze in aanraking met de wereld om hen heen. Ze leren hun eigen plannetjes te bedenken. Waar wil je meer over weten, waar ben je nieuwsgierig naar? Ben je ergens goed en wil je daarin verder groeien? Of wil je ergens beter in worden? Samen met de coaches leren de kinderen hun eigen ontwikkelvragen te bedenken. 

 

De kinderen leren praktische vaardigheden door middel van workshops tijdens Skills. Tijdens het thema 'Krachten' leren de kinderen wat de werking van een hefboom en katrollen is. Ze ervaren het zelf door ermee te experimenteren op het buitenterrein of ze bouwen hun eigen hefboom. Bij het thema 'Naar buiten!' ontstaat er een kunstproject. Ze ontdekken wat Land Art is en maken zelf kunst in de buitenruimte. Of ze gaan sculpturen bekijken en timmeren er zelf één in het buitenatelier. Eén van de ouders werkt in de IT en geeft een workshop Robotica. Zo ontdekken de kinderen de mogelijkheden van de digitale wereld. 

 

Jezelf leren uitdrukken, of dat nou is in taal, dans, toneel, muziek of beeldend is een basisvaardigheid op Buitenwijs. Daarnaast bestaat de Ontwikkelpijler Basiswijs uit redeneren, oftewel rekenen en filosoferen. Ook bewegen zien wij als basisvaardigheid. 

 

De ruimtes in Wereld Woud voelen vertrouwd, als een huiskamer. Er zijn hoeken om te ontdekken, een groepstafel aan samen om te werken en plekken om tot rust te komen of rustig aan te werken. Naast dat er in groepjes instructie wordt gegeven, kenmerkt Wereld Woud zich door spelend en bewegend leren. 

 

Er is tijd en ruimte om samen te werken, om te ontdekken wie je bent, wat je zelf kan en wat er samen allemaal mogelijk is. Er is ook ruimte voor stilte, je eigen binnenwereld leren kennen. 

 

 

'Op Buitenwijs voel ik me veilig'
(7 jaar)

Je kunt nog niet komen meelopen want Wereld Woud bestaat nog niet echt (natuurlijk wel in onze gedachten). Wel kun je hier al lezen hoe een dag straks eruit zou kunnen zien. Ben jij net zo nieuwsgierig als wij?

1. Hoe kom ik meer te weten over Wereld Woud?

Er zijn info-avonden voor jullie als ouders. Tijdens deze avond hoor je wat de visie van Buitenwijs is en hoe Wereld Woud eruit komt te zien. Je krijgt een rondleiding door de school zoals die nu is. Er is ruimte om vragen te stellen en om andere ouders te ontmoeten.

 

2. Kan mijn kind Buitenwijs ook zelf ervaren?

Om te Buitenwijs te ervaren zijn er de Doe-middagen voor Wereld Woud. Tijdens deze middag maak je kennis met andere kinderen die ook de overstap naar Buitenwijs overwegen. Er zijn activiteiten om te ervaren hoe een dag op Buitenwijs zal zijn. Er is altijd een coach en een schoolleider aanwezig om je vragen te beantwoorden. 

3. Hoe kan mijn kind de overstap maken naar Buitenwijs?

Overstappen naar een andere school doe je niet zomaar. Dat is behoorlijk spannend. Dat realiseren wij ons heel goed. Daarom doen we alles om je vragen te beantwoorden en zoveel mogelijk inzichtelijk te maken wat Buitenwijs is, hoe wij naar onderwijs kijken en wat we doen. We gaan met je in gesprek en onderzoeken daarin ook de ondersteuningsbehoefte van je kind.

4. Kan ik ook andere ouders spreken?

Er zijn ouders van de kinderen die nu op Buitenwijs zitten bereid om jullie vragen te beantwoorden. Een aantal gezinnen hebben vorig jaar namelijk in hetzelfde proces gezeten van overstappen naar een andere school. Mochten jullie in contact willen komen met deze ouders bel of mail dan met Rianne of Jolien.

Wij vinden het leuk om een paar typische Wereld Woud dingen voor je uit te lichten.

'Onderwijzen is niet het vullen van een vat, maar het aanwakkeren van een vuur'
(Freinet)
Direct aanmelden?

Aanmeldformulier

Wat fijn dat je je kind aanmeldt voor Buitenwijs! We vragen om informatie over je/jullie kind in dit formulier, maar nog fijner vinden we het om je/jullie te ontmoeten.


Het is niet helemaal juist ingevuld, controleer de gemarkeerde velden en probeer het nogmaals.

Creatieve inzending
Je mag ook een filmpje of een creatieve uiting maken en dat meesturen met het aanmeldformulier
Momentje...

Bedankt voor het invullen van het aanmeldformulier! Wij nemen binnenkort contact met je op. 

 

Let op, dit is een aanmelding maar nog geen (wettelijke) inschrijving. Je wordt dan eerst uitgenodigd voor een gesprek, samen met je kind. We kijken er al naar uit om jullie te ontmoeten!

 

Wil je meer kinderen aanmelden? Dan vragen we of je per kind een apart formulier in te vullen.